Vysočina v záběru: slovenský pořad Chutné Česko na cestě za chutěmi a historií

ddLéto roku 2023 přineslo do krásné Vysočiny nejen slunečné dny, ale také zářivý okamžik televizního vysílání. Slovenský pořad "Chutné Česko" stanice TA3 si totiž pro svou chutnou cestu vybral tuto českou krajinu plnou historie a lahodných pochoutek. Natáčení po Vysočině mělo všechny ingredience pro dokonalý televizní zážitek.

 

Díl pořadu Chutné Česko natáčený na Vysočině ke shlédnutí na tomto odkazu.

Reportéři pořadu Chutné Česko se tentokrát rozhodli prozkoumat kouzla Vysočiny. Natáčení začalo na úžasném Zámku Žďár nad Sázavou. Následovala návštěva poutního kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře, který je zapsán na seznamu UNESCO a doslova vás uchvátí svou architekturou a výhledem na okolní krajinu.

Cesta Vysočinou pokračovala na hradě Lipnice nad Sázavou, majestátní památce z počátku 14. století. V Lipnici nebyly na programu pouze památky. V Hostinci U České koruny přivítal štáb pořadu pravnuk slavného spisovatele Jaroslava Haška a představil jim tradiční českou gastronomii, které vévodí Haškův hovězí guláš, který se vaří podle původní Haškovi receptury.

Následně se štáb přesunul do Třeště, kde kromě náměstí Garrigue Masaryka s největšími slunečními hodinami ve střední Evropě a sochy pana Tau představili divákům pořadu pohostinnost luxusního Zámku Třešť. Odtud zamířili do nedalekého města Třebíč, které je rovněž zařazeno na seznam UNESCO díky bazilice sv. Prokopa a židovské čtvrti.

Historické centrum města Telč a zámek, další perla na seznamu UNESCO, nezůstal opomenut. Malebné náměstí a romantická architektura okouzlí každého návštěvníka tohoto města. Celkovou atmosféru podtrhl tradiční festival Prázdniny v Telči. Na obrazovkách se objevil také starosta Telče, pan Vladimír Brtník. Od června je také v Telči k vidění výstava obrazů Míly Doleželové, malířky, která žila a tvořila v Telči.

Jak se dá na Vysočině relaxovat potom popsal provozní ředitel Resortu Svatá Kateřina David Zempliner. A jako třešničkou na dortu byl recept od šéfkuchaře Michala Koreše z Pivnice Na Štokách pivovaru Bernard. Grilovaný candát s celerem, bramborovým fondánem, pórkem, máslovou omáčkou a rajčaty byl pravým kulinářským zážitkem.

Celý pořad byl plný dobrodružství, krásných záběrů a chuťových zážitků. Děkujeme za uskutečnění natáčení na Vysočině zahraničnímu zastoupení CzechTourism na Slovensku a televizi TA3.