Přijeď, ochutnej a daruj Vysočinu
Startuje kampaň Ochutnej a daruj Vysočinu. Podpoří regionální gastronomii a výrobky.
Vysočina Tourism v adventním čase spouští celostátní kampaň Ochutnej a daruj Vysočinu. Cílem je zvýšit zájem návštěvníků o gastroturistiku i regionální produkty Vysočiny. Představí výlety s chutí a zážitkem i originální výrobky s tradiční značkou a vazbou na Vysočinu.
„Kampaň je naší rychlou reakcí na aktuální situaci. Nabízíme to, co nám současné dané podmínky dovolují, to, co je bezpečné,“ vysvětluje podstatu kampaně radní pro oblast cestovního ruchu Kraje Vysočina Roman Fabeš a dodává: „Nemůžeme zvát návštěvníky na adventní trhy a akce, proto je zveme k výletům kouzelnou zimní přírodou Vysočiny s přestávkou k odpočinku nebo pobytu na farmě, v restauraci, kde na stůl dostanou to nejlepší z lokálních surovin našeho kraje. Cestou se mohou zastavit u některého z malých výrobců a odvézt si domů nějaký tradiční výrobek s vazbou na Vysočinu. Nejenže tím získají originální vánoční dárek nebo milou vzpomínku, ale navíc výrobcům pomohou v nelehké době.“
Vysočina Tourism v kampani zájemcům nabídne výlety s chutí selského oběda v Bohuslavicích, na Čeřínek se zastávkou na farmě, pod Javořici za francouzskou kuchyní v Horních Dubenkách či za židovskými košer dobrotami do Třebíče, ale třeba také do některého z mnoha malých pivovarů, kde nejen ochutnají lahodný zlatavý mok, ale dozví se zajímavosti o vaření piva.
„Oslovili jsme i oblastní destinační kanceláře, naše partnery v cestovním ruchu a samotné výrobce regionálních produktů s žádostí o kontrolu a doplnění údajů, aby na našem turistickém portále Vysočina.eu byly veškeré informace aktuální,“ řekla Oľga Königová, ředitelka Vysočina Tourism. Kampaň tak návštěvníkům představí třeba originální vysočinskou whisky, ovocné pálenky, kapří paštiku, sýry, medové dobroty, perníčky, sirupy, víno z nejvýše položeného vinohradu na Moravě a nebo skvosty ze zdejších skláren, keramiku, dřevěné výrobky, hračky a další produkty. Mimoto se lidé dozvědí víc o tradičních Vánocích na Vysočině a naučí se některé tradiční recepty.
Martina Strnadová
Vysočina Tourism