Vysočina přivítala další zahraniční návštěvu
Tentokrát krásy našeho kraje obdivovali novináři a influenceři z Nizozemí, Rakouska, Německa a Itálie. Hlavním tématem čtyřdenní cesty byla venkovská a pivní turistika, v programu ale nechyběla ani tradiční řemesla, gastronomie a památky.
Press trip začal v nádherném prostředí Kláštěra Želiv, který nabízí vše – jedinečnou architekturu, vlastní pivovar, vynikající kuchyni, stylový hotel a bohatou historii se silným příběhem. Na ten navázal i humpolecký pivovar Bernard, který představil nejen svou výrobu, ale i moderní návštěvnické centrum, restauraci a rozhlednu.
Venkovskou atmosféru si novináři vychutnali v Blatinách při procházce typickou krajinou Žďárských vrchů, pěšky i na koňském hřbetu. Opékali špekáčky, houbařili a odpočívali v ničím nerušeném prostředí.
Nechybělo pečení českých buchet, ochutnávka husích specialit nebo příprava vlastní čajové směsi z květin a bylin vypěstovaných na Květinové farmě v javorové aleji. S novináři jsme se rozloučili v Kamenici nad Lipou, kde jinde než v místním pivovaru.
Děkujeme agentuře CzechTourim za jedinečnou příležitost představit Vysočinu z trochu jiného pohledu a věříme, že čtenáře a sledující našich hostů nabídka osloví a zaujme.